“Horasan’dan Anadolu’ya İrfan Geleneği: Elvan Çelebi” Sempozyumu Başarıyla Sona Erdi

“Horasan’dan Anadolu’ya İrfan Geleneği: Elvan Çelebi” Sempozyumu sona erdi.

Hitit Üniversitesi evsahipliğinde 2-4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen “Horasan’dan Anadolu’ya İrfan Geleneği: Elvan Çelebi” Sempozyumu sona erdi.  Sempozyuma Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Türk Tarih Kurumu da destek verdi. YÖK Başkanı  Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’ın key speaker olarak sempozyum açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Sempozyumda 9 farklı ülkeden 91 bildiri sunuldu. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Zekeriya Işık yaptığı açılış konuşmasında Anadolu İrfanı temsil eden gönül insanlarının devlet ve toplum için öneminden bahsetti.

Sempozyumda Karadeniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Keskin’de bir bildiri sundu. Antropoloji Bölüm Başkanı Mustafa Tolga Çırak’ın oturum başkanlığını yaptığı bu oturumda Müdür Keskin’den başka, Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin,  Hitit Üniversitesi’nden  Abdülkadir Özdemir ve Çorum Belediyesi’nden Mimar Hanife Nuran Hakyemez’de sözlü sunum yaptılar.

Müdür Keskin, “Orta Karadeniz’de Tarihi Bir Yerleşim: Mecitözü” başlıklı sözlü sunumunda Elvan Çelebi zaviyesinin bulunduğu alanı kapsayan Mecitözü hinterlandını coğrafyası,  tarihi kronolojisi, mimarisi, kültürü ve günümüze ulaşan sanat tarihi değerleri anlamında bütüncül bir bakış açısı ile anlattı. Corona virüs pandemisi nedeniyle sempozyuma gelemeyenler için de  oturumlar zoom üzerinden canlı olarak yayımlandı.

Instagram Twitter Facebook Youtube