ANARSAN SEMPOZYUMU SONA ERDİ

08-09  Ekim 2018 tarihinde,  Hitit Üniversitesi evsahipliğinde düzenlenen, antropoloji, arkeoloji ve sanat tarihi alanlarında interdisipliner çalışmaların bildiri olarak sunulduğu, ANARSAN Sempozyumu sona erdi.

Üniversitemiz tarafından, Çorum İli’nin Önemli şahsiyetlerinden biri olan araştırmacı-yazar Ethem ERKOÇ adının verildiği salonda düzenlenen sempozyum, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını müteakip açılış konuşmaları ile başladı. Rektör Yardımcısı Sayın Nurcan BAYKAM, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Sayın Emre Güler’in açılış konuşmalarından sonra solo müzik dinletisine geçildi. Çorum İlinin önemli müzisyenlerinden olan Osman Ünsal Taşçı, bir Hitit müzik enstrümanı olan Gitar ile klasik müzik eserlerinin seslendirdi. Sempozyum iki ayrı konferans salonunda yapılan bildiri sunumları ile sona erdi. ANARSAN Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Tolga Çırak, kapanış konuşmasında sosyal ve beşeri bilimler alanına ve Çorum İlinin kültürel hayatına katkı sağlayan ANARSAN Sempozyum’un düzenlenmesinde emeğe geçenlere teşekkürlerini sundu.

ANARSAN Sempozumunda sunulan bildiriler Ekim ayı içinde Ulakbilim’de ve birçok yabancı indeks tarafından taranan Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (HÜSBED) özel sayısında yayınlanacaktır. Bildiri sunan ancak tem metin göndermeyen araştırmacıların özetleri ise Sempozyum özet kitapçığında yer almıştır.

Instagram Twitter Facebook Youtube